۱۲ شهریور ۱۳۸۸، ۹:۱۷

تسخیری در گفتگو با مهر: ایجاد شرایط قرآنی گفتگو/ بزرگترین مانع تقریب مذاهب اسلامی "جهل" است

تسخیری در گفتگو با مهر: ایجاد شرایط قرآنی گفتگو/ بزرگترین مانع تقریب مذاهب اسلامی "جهل" است

دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با تأکید بر ضرورت یافتن زمینه‌های مشترک و توسعه آن در کنار راهکارهایی چون تحقق شرایط قرآنی گفتگو گفت: بزرگترین عامل بازدارنده حرکتهای افراط گرایانه ، تحریک آمیز و جهل است که از پیشرفت این جریان جلوگیری می‌کند.

آیت الله محمدعلی تسخیری دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با عواملی که می توانند رسیدن به تقریب مذاهب اسلامی را تسهیل کند گفت: تقریب مذاهب اسلامی به معنای یافتن زمینه های مشترک و همکاری در رابطه با این زمینه های مشترک است.

وی افزود: برای تحقق این تعریف از تقریب باید اول مشترکات مذاهب اسلامی را یافت و در مرحله دوم دامنه آن را از راه گفتگوهای سالم و مذهبی وسیع تر کرد.

آیت الله تسخیری با اشاره به اینکه سومین عامل تقریب تقویت مکانیسم های همکاری پیروان مذاهب برای اجرایی کردن مباحث مشترک است گفت: بی تردید در مرحله آخر هنوز هم اختلافاتی باقی می ماند اما پیروان مذاهب باید در نهایت یکدیگر را معذور بدارند.

دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی اجرای این چهار گام را به اجرای سیاستهایی چون حرکت در مسیرگفتگوی سالم و منطقی، تحقق شرایط قرآنی گفتگو، حرکت در مسیر محبت و صمیمت ، عدم اهانت به مقدسات یکدیگر و جلوگیری از حرکتهای افراط گرایانه نسبت داد و گفت: از جمله این حرکتها مسئله تکفیر و تسفیق به معنای نسبت دادن کفر، فسق و بدعت است که به شدت باید از آن پرهیز کرد.

وی همچنین تأکید کرد برای حراست از مشترکات بین مذهبی در مرحله نخست باید به برقراری تفاهم میان علما توجه کرد چرا که علما با دیدگاه های مذاهب گوناگون نزدیکتر و آشناتر هستند.

آیت الله تسخیری یادآور شد: این فرهنگ تقریب از علما به نخبگان دیگر جامعه چون شخصیتهای آکادمیک و متفکران سرایت کند و در مرحله بعدی همه باید همکاری کنند تا فرهنگ تقریب بین توده های مسلمان گسترش یابد و اگر از خبرگان به توده ها نرود اثرات قوی خود را نخواهد داشت.

تسخیری در اشاره به علل عدم موفقیت فعالیتهای تقریبی به رغم تمام تلاشهای صورت گرفته به عوامل بازدارنده اشاره کرد و آنها را علتی برای عدم موفقیت این جریان دانست.

وی گفت: یکی از این عوامل فعالیت و فتنه انگیزی دشمنان ، استعمارگران و تمام دشمنان امت اسلامی است. مسئله دوم منافع برخی حکومتها است که از تقریب میان مسلمانان ضربه می بینند.آنها سعی می کنند تفرقه میان مسلمانان جریان داشته باشد. همچنین  تعصبی که نزد برخی از افراد ریشه دارد، مانع از موفقیت تقریب می شود.

دبیرکل مجمع تقریک حرکتهای افراط گر را چون تکفیر و تسفیق هم از جمله موانع دانست  و تأکید کرد یکی از موانعی که از تقریب جلوگیری می کند جهل است، بسیاری از پیروان مذاهب از حقیقت دیگر مذاهب اطلاع ندارند. آنها تصورات باطل خود را حقیقی می دانند و به مسئله تقریب تن نمی دهند.

وی همچنین اعتقاد دارد که یکی از موانع بزرگ تقریب مسئله رفتارهای تحریک‌آمیز است که در تمام مذاهب وجود دارد و آن را نمی توان تنها به یک مذهب نسبت داد.

کد خبر 941013

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha